خانه هوشمند چیست؟
۱. یک خانه هوشمند به زبان ساده، خانه یا ساختمان مدرنی است که همه اجزا و لوازم برقی آن به وسیله یک سیستم مرکزی یکپارچه شده و به خوبی با هم کار میکنند. در خانه هوشمند شما به راحتی می.توانید همه چیزِ خانه را از هرکجایی که هستید حتی اگر آن سر دنیا باشید به راحتی کنترل کنید. میتوانید برای بخشهای مختلف خانه برنامههای از پیش تعیین شده داشته باشید یا در زمانهایی که خانه نیستید بر بخشهای مختلف خانه نظارت کنید. هوشمندسازی ساختمان به معنای واقعی مجموعهای هوشمند است که علاوه بر کنترل پذیر بودن می تواند تا حدی با عادت های شما هم مطابقت پیدا کند. حالا این مجموعه هوشمند چطور کار می کند؟
۲. بخش های مختلف خانه هوشمند
قسمت های مختلف خانه هوشمند عبارتند از:
الف: کنترل کننده مرکزی
کنترل کنندههای مرکزی، در واقع قلب سیستم هوشمند هستند. همه اجزای خانه هوشمند از طریق کنترل کننده مرکزی با هم در ارتباطند و همه فرمانها به واسطه کنترلر مرکزی برای اجزای مختلف خانه ارسال میشود.
ب: پروتکلهای ارتباطی
برای اینکه بخشهای مختلف خانه هوشمند بتوانند به راحتی با هم و با کنترل کننده مرکزی ارتباط برقرار کنند، لازم است راه ارتباطی مشخص و تعریف شدهای وجود داشته باشد. پروتکل ارتباطی در واقع مسیری استاندارد و قابل قبول برای همه بخشهای سیستم است تا بتواند اطلاعات را بین خودشان جابهجا کنند. این مسیرهای ارتباطی هم بیسیم هستند و هم با سیم.
ج: رابط کاربری
رابطهای کاربری خانه هوشمند درواقع ابزارهایی هستند که کاربران خانه هوشمند به کمک آنها میتوانند با خانه ارتباط برقرار کنند. این ابزارها از ریموت کنترل هوشمندی که جایگزین همه ریموتهای خانه میشود تا کلیدهای هوشمند، صفحههای لمسی و یا همین تلفن همراه و تبلتی که همه از آنها استفاده میکنند را در بر میگیرد. به کمک این ابزارها شما به سادگی میتوانید به خانه هوشمند فرمان بدهید یا برنامهریزیهای سادهتر را خودتان در آنها اعمال کنید.
د: سنسورها
سنسورها ابزارهایی هستند که میتوانند از وضعیتهای مختلف خانه مثل نور، دما، رطوبت یا وجود دود گزارش تهیه کنند و با ارسال این گزارشها برای کنترل کننده مرکزی به کمک پروتکلهای ارتباطی امکان اعمال سناریوهای از پیش برنامه ریزی شده را فراهم کنند. مثلا با افزایش دما تا اندازهای مشخص سیستم سرمایش خود بخود روشن میشود.
ه: عملگرها
عملگرها یک “حرکت دهنده” هستند و فرمانهای صادر شده رو اجرا میکنند. عملگر نیاز به سیگنال کنترل و منبع انرژی دارد.
عملگرها شامل رلهها، دیمرها، فرمانهای برنامه نویسی هستند که با کمک ترموستات، شیربرقی، موتور پرده برقی، سیستم های سرمایش – گرمایش، سیستم های صوتی و تصویری ، قفلهای بیسیم و… میتوانند دستورات صادر شده از مغز خانه هوشمند را اجرا کنند.
۳. مزیتهای خانه هوشمند
الف: راحتی
ب: ایمنی و امنیت بیشتر
ج: مصرف انرژی بهینهتر
د: زیبا و مدرن بودن
#ابتکارسازان برگزار کننده کاملترین دوره خانه هوشمند با بهروزترین تجهیزات از برندهای اروپایی
مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر
@Ebtekarsazan
05138434297